DINDUA huldigt leden tijdens jaarlijks voorjaarsconcert  

 

OLDEKERK- Het jaarlijkse voorjaarsconcert van CMV  DINDUA vond plaats op vrijdag 31 maart onder leiding van dirigent Jappie Kuipers. De uitleg van de nummers en van het programma was in de vertrouwde handen van Lucie Pakes. Het programma was gevarieerd, met een solo-optreden, enthousiaste leerlingen en twee jubilarissen. 

 

Na de aftrap met psalm 42, spelen de muzikanten “Star Lake”, een mars. Indrukwekkend is het solo-optreden van Suzanne Pel, met “Gabriela’s song” over bevrijding en rebellie. Met het stuk “Askanios” oefent DINDUA alvast voor het muziekconcours De Golden Spiker, waaraan zal worden deelgenomen op 20 mei a.s. in Ureterp  Het is een stuk vol muzikale klanken, jong, dynamisch en pittig. 

 

De jonge leerlingen van Stichting Muziekonderwijs Grootegast spelen allen een eigen solo-nummer met of zonder muzikale begeleiding op de achtergrond. Na elke solo klinkt er applaus uit het publiek. Ook spelen zij enthousiast samen met het korps het muziekstuk “De Superblazers”.  

 

Met de komst van de nieuwe leerlingen zijn extra muziekinstrumenten nodig, en daarom heeft de muziekvereniging twee nieuwe bugels en een nieuwe althoorn aangeschaft met steun van het Cooperatiefonds van de Rabobank, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Albino. Twee mannen van DINDUA stappen naar voren en houden trots de nieuwe instrumenten omhoog. De zaal applaudisseert en de instrumenten gaan weer in de koffer. 

 

Dan is het tijd voor de twee jubilarissen die al 25 jaar muziek maken. Het zijn Lientje Doetjes en Dirk Stuut, die blij verrast zijn met hun huldiging. Het zijn trouwe leden.  Na een korte terugblik op hun muzikale verleden, krijgen beiden een speldje en een bos bloemen onder daverend applaus. 

 

Het eerste deel van de avond sluit met het stuk “ Classical Canon”, waarin de verschillende secties van het fanfareorkest goed naar voren komen.

 

Na de pauze worden nog vier gouwe ouwe stukken die tot de lievelingsstukken van DINDUA behoren,  gespeeld. Het zijn “Conquest of Paradise”, “Hallelujah”, “The cream of Clapton”en “Cheerleaders”.  Daarna vindt de jaarlijkse verloting plaats met kans op een vleespakket. Het concert wordt swingend afgesloten met nummer “Leef nu het kan” van Jan Smit.  

 

Het was een mooie muzikale ontmoeting tussen enthousiaste muzikanten en een enthousiast publiek!